Bahaya Sembur Air Paip Pada Faraj Yang Patut Wanita Tahu!!

loading…


Menyembur kemaluan dengan air paip sudah mejadi amalan ramai wanita di Malaysia, mungkin kerana mereka tidak tahu atau tidak menyadari bahaya melakukan amalan ini.

Sebenarnya tanpa anda sedari telah membuka ruang udara dalam kemaluan anda, hal ini boleh mengakibatkan berlakunya ruang udara dan menyebabkan berlakunya beberapa penyakit iaitu:

1. Bagi wanita yang hamil melakukan amalan ini menyebabkan kelahiran pramatang. Ini kerana pancutan air meransang pengecutan otot rahim.

2. Menyebabkan jangkitan dalam faraj. Ini dikeranakan amalan ini mengganggu keseimbangan flora semulajadi dalam faraj, perubahan yang ketara akibat pembersihan faraj secara menyemburkan air akan memudahkan kuman-kuman menyerang kawasan tersebut.

Jangkitan ini dinamakan Bacterial Vaginosis dan bila amalan ini berpanjangan jangkitan kuman seterusnya akan lebih parah iaitu Endonetriosis.

3. Menyebabkan Pelvic Inflammatory Disease(PID). Iaitu jangkitan kuman pada rahim (uterus) saluran Fallopian dan kelenjar kilang Ovari. Dalam satu kajian dilaporkan “wanita yang mengamalkan amalan ini mempunyai risiko sebanyak 75% lebih tinggi dari wanita yang tidak mengamalkannya untuk mendapat PID.”

4. Wanita yang mengamalkan amalan ini juga boleh mengalami ketidaksuburan.

5. Wanita yang mengamalkan amalan ini sebanyak 2 kali dalam seminggu boleh meningkatkan risiko kanser pangkal rahim.

6. Boleh mengakibatkan berlakunya ruang udara dan menyebabkan berlakunya ‘Vagin4l flatulence’ atau lebih dikenali faraj terkentut yang merupakan sebuah keadaan dimana alat sulit milik perempuan mengeluarkan udara dan menghasilkan bunyi seperti kentut.

Kentut ini selalunya berlaku akibat udara terperangkap di dalam faraj atau pun di celah-celah lapisan labia majora lalu dilepaskan seperti mana kentut dubur berlaku.

American Collage Of Obsterticians And Gynecologists mencatatkan amalan seperti ini harus digantikan dengan membasuh kemaluan dari bahagian luaran sahaja, tanpa menyemburkan air kedalam kemaluan dan gunalah sabun yang mempunyai kandungan Ph7.0.

Nota: Bagi wanita yang mengalami keputihan melampau, gunalah ektra kacip Fatimah sebagai suplement untuk mengurangkan keputihan pada kemaluan anda. – Sumber

loading...

Menarik Juga Di Bawah :

MEMALUKAN!! Suami Rakam Sendiri Isteri Curang Sambil Menangis !! Selalu kita dgr suami kena cekup berselimut dgn perempuan simpanan kan ? lain pulak kisah lelaki ini, dia nekad merakam gerak-geri isterinya yg berzina dgn lelaki lain...mulai dari isterinya menaiki lif hinggalah dicekup bertuala di atas katil, bayan...
70 Orang Didenda Kerana Berbogel, Bersetubuh Di Tempat Awam – VIDEO Pihak berkuasa tempatan melakukan operasi bagi menangani aktiviti kurang sopan dalam kalangan pelancong sejak Jun lalu. Setakat ini, seramai 22 orang didenda kerana melakukan seks di tempat awam, dan 52 orang lagi disebabkan berbogel. Memetik l...
Diceraikan Suami Kerana Mengeluarkan ‘Bunyi Aneh’ Seorang wanita yang sangat mencintai suaminya mengaku tidak dapat lagi menahan kepedihan atas keretakan hubungan rumah tangga mereka. Beliau yang sudah pun memiliki anak 3 berkata dia sudah tidak tahu mahu buat bagaimana, selepas suaminya hendak m...
GAMBAR Sekitar Majlis Perkahwinan Puteri Johor, Tunku Aminah & Dennis Hari ini berlangsungnya majlis perkahwinan Diraja Puteri Johor, Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Ibrahim bersama pasangan pilihannya, Dennis Muhammad Abdullah. Perkahwinan yang penuh dengan adat istiadat melayu itu berlangsung di Istana B...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*