Bahaya Sembur Air Paip Pada Faraj Yang Patut Wanita Tahu!!

Menyembur kemaluan dengan air paip sudah mejadi amalan ramai wanita di Malaysia, mungkin kerana mereka tidak tahu atau tidak menyadari bahaya melakukan amalan ini.

Sebenarnya tanpa anda sedari telah membuka ruang udara dalam kemaluan anda, hal ini boleh mengakibatkan berlakunya ruang udara dan menyebabkan berlakunya beberapa penyakit iaitu:

1. Bagi wanita yang hamil melakukan amalan ini menyebabkan kelahiran pramatang. Ini kerana pancutan air meransang pengecutan otot rahim.

2. Menyebabkan jangkitan dalam faraj. Ini dikeranakan amalan ini mengganggu keseimbangan flora semulajadi dalam faraj, perubahan yang ketara akibat pembersihan faraj secara menyemburkan air akan memudahkan kuman-kuman menyerang kawasan tersebut.

Jangkitan ini dinamakan Bacterial Vaginosis dan bila amalan ini berpanjangan jangkitan kuman seterusnya akan lebih parah iaitu Endonetriosis.

3. Menyebabkan Pelvic Inflammatory Disease(PID). Iaitu jangkitan kuman pada rahim (uterus) saluran Fallopian dan kelenjar kilang Ovari. Dalam satu kajian dilaporkan “wanita yang mengamalkan amalan ini mempunyai risiko sebanyak 75% lebih tinggi dari wanita yang tidak mengamalkannya untuk mendapat PID.”

4. Wanita yang mengamalkan amalan ini juga boleh mengalami ketidaksuburan.

5. Wanita yang mengamalkan amalan ini sebanyak 2 kali dalam seminggu boleh meningkatkan risiko kanser pangkal rahim.

6. Boleh mengakibatkan berlakunya ruang udara dan menyebabkan berlakunya ‘Vagin4l flatulence’ atau lebih dikenali faraj terkentut yang merupakan sebuah keadaan dimana alat sulit milik perempuan mengeluarkan udara dan menghasilkan bunyi seperti kentut.

Kentut ini selalunya berlaku akibat udara terperangkap di dalam faraj atau pun di celah-celah lapisan labia majora lalu dilepaskan seperti mana kentut dubur berlaku.

American Collage Of Obsterticians And Gynecologists mencatatkan amalan seperti ini harus digantikan dengan membasuh kemaluan dari bahagian luaran sahaja, tanpa menyemburkan air kedalam kemaluan dan gunalah sabun yang mempunyai kandungan Ph7.0.

Nota: Bagi wanita yang mengalami keputihan melampau, gunalah ektra kacip Fatimah sebagai suplement untuk mengurangkan keputihan pada kemaluan anda. – Sumber

Menarik Juga Di Bawah :

Gambar Malam Berinai Izara Mula Tersebar. Berkonsepkan Bollywood. Wow! Itu sahaja yang boleh kami katakan apabila terlihat gambar malam berinai Izara Aishah mula membanjiri timeline Instagram kami. Dengan mengetengahkan konsep ala malam Bollywood, Izara kelihatan sungguh anggun dengan persalinan berwarna merah. ...
Top 10 Artis Wanita Malaysia Yang Paling Seksi Di Instagram. Siapa sangaka selain daripada artis dari Indonesia, rupa-rupanya, artis wanita di Malaysia pun boleh tahan seksinya. Mungkin ramai yang menafikan perkara ini, tetapi hakikatnya, action is louder than word. Berikut merupakan senarai terbaru arti...
Skandal Dengan Suami Orang, Kini Aku Tanggung Akibatnya. Sebelum serius menjalinkan hubungan, saya terlebih dahulu mengenalinya sebagai suami kepada seorang teman. Namun demi keseronokan dan kemewahan yang dicari, saya ketepikan perasaan itu dengan menerimanya sebagai kekasih. Saya hanyalah seorang peke...
(VIDEO) Lelaki Hadir Majlis Perkahwinan Bekas Kekasih Menghadiri majlis perkahwinan sang kekasih lama merupakan hal yang belum tentu semua orang boleh lakukan. Apatah lagi ianya merupakan majlis perkahwinan bekas kekasih yang masih disayangi Pasti ramai yang memilih untuk tidak menghadiri majlis ters...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*