Tiara Jacquelina Dikecam Pakai Singlet Dalam Masjid?

loading…


Selebriti Tiara Jacquelina telah melawat negara Turki pada bulan lepas. Turki merupakan negara yang memang terkenal dengan sejarah yang amat mengagumkan.

Tiara Jacquelina yang dikenali ramai sebagai pelakon Puteri Gunung Ledang, telah melawat banyak tempat bersejarah di Tuki.

MELAWAT BANGUNAN HAGIA SOPHIA

Antara tempat yang dikunjung bernama Hagia Sophia yang memang menjadi tumpuan para pelancong.

Tiara Jacquelina ada memuatnaik gambar ketika berada di Hagia Sophia di laman Instagram miliknya.

DIKECAM GAMBAR DI HAGIA SOPHIA

Secara tiba-tiba ramai yang memberi komen menghentam Tiara Jacquelina kerana berpakaian singlet atau tank top ketika berkunjung di Hagia Sophia.

Rata rata kurang setuju melihat Tiara Jacquelina memakai pakaian sebegitu yang amat terdedah ditempat bersejarah itu.

Ini antara komen orang ramai:

KEMUDIAN INI YANG BERLAKU, PENJELASAN SEBENAR

Mungkin ramai yang beranggapan tempat yang dikunjung oleh Tiara Jacquelina itu ialah masjid walhal Hagia Sophia sebenarnya adalah muzium.

Bangunan Hagia Sophia ini pada mulanya pernah menjadi gereja dan masjid, Hagia Sophia kini menjadi muzium.

Apabila ada yang salah sangka bahawa tempat yang dilawati itu adalah  masjid, ada yang memberi penjelasan tentang bangunan bernama Hagia Sophia itu.

Ini antara penjelasan tentang bangunan ini:

“Bangunan Hagia Sophia ini antara bangunan bersejarah yg paling terkenal di dunia. Ia dibina oleh Maharaja Rom Justinian I pada kurun ke 7 sebagai GEREJA Ortodoks Timur agung di bandaraya Constantinople.

Bangunan ini merupakan gereja terbesar dan paling agung di dunia selama seribu tahun sehingga kota tu ditakluk oleh Uthmaniyyah (Ottoman) Turki pada tahun 1453. Ia seterusnya ditukar menjadi MASJID agung diraja Uthmaniyah buat 500 tahun lamanya.

Pada abad ke 20, ia ditukarkan menjadi MUZIUM (status yg masih dikekalkan pada hari ni) oleh Presiden Turki pertama, Mustafa Kemal Atatürk selepas kejatuhan kerajaan uthmaniyyah dan pertubuhan republik turki moden”

RESPON TIARA

Tiara Jacquelina dilihat hanya ‘cool’ dan mengucapkan terima kasih kepada mereka yang memberi penjelasan kepada orang ramai yang mengehantamnya.

loading...

Menarik Juga Di Bawah :

Aku Seorang Perempuan Kasar Dikahwinkan Dengan Lelaki Lembut Assalammualaikum admin, harap2 cerita aku ni dapatlah disiarkan, kalau takdisiarkan takpe lah bukan rezeki aku mungkin. Minta tolong hide kan profile ya, maaf tapi cerita ni panjang sikit, dan harap warga krt dapat bagi pendapat ttg masalah aku ni.. ...
Kecoh Minggu Ini, Berapa INCOME Shaheizy Sam Ni Hah? Kecoh minggu ni pasal seorang artis bakal muflis sebab hutang LHDN RM300k. Ramai tertanya2 berapa income dia. Jawapan dia net taxable income dia lepas tolak segala mak nenek pelepasan cukai ialah RM1.07 juta (28% maximum tax rate). TETAPI, kalau samp...
Antara suami dan teman lelaki, apa pilihan yang terbaik untuk saya. Saya punya anak tiga. Jodoh saya dan suami diaturkan oleh keluarga namun sebagai anak sulung yang jarang membantah apa yang mak ayah utarakan, saya mengikut saja kehendak mereka. Lagi pun ketika itu, saya tidak punya siapa-siapa kerana pernah putus t...
7 Gambar Cun Olivia Bawang Merah Bawang Putih Yang Terkini Sinetron Bawang Putih Bawang Merah cukup diminati ramai suatu ketika dahulu. Malah barisan pelakon sinetron tersebut masih segar dalam ingatan. Bercakap mengenai pelakon-pelakon Bawang Merah Bawang Putih, anda masih ingat dengan pelakon cilik yang...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*