Rahsia Mendapat Anak kembar yang Terbukti Turun Menurun

Yang tak mau percaya pergi main jauh jauh. Petua doa bawah tu famili kami berzaman dah amal , sebabtu tok aku ada 7 pasang cucu kembar !  Aci kerat jari wei ! 🙂


Cara mendapatkan anak kembar? Fakta yang anda perlu tau, sekiranya mahu kembar. Tahukah anda, anda dapat meningkatkan keberangkalian anda mendapat kembar meningkat sekiranya anda melakukan berikut:


1) Menggalakkan pasangan anda untuk makan tiram. Mitos bandar mengenai tiram sebagai afrodisiak tidak sepenuhnya tidak berasas. Tiram adalah tinggi dalam zink dan ini membantu dengan pengeluaran sperma. Lebih sihat dan mudah bergerak sperma itu, semakin besar kemungkinan dapat menyuburkan telur . Jika dia berminat untuk mengambil makanan tambahan, cadangan untuk lelaki pada waktu subur mereka adalah 14mg / hari. sayur-sayuran Berdaun hijau, bijirin, roti, bijirin dan benih gandum adalah sumber yang sangat baik dari zink.

2) Makan lebih keladi / keledek. Ia adalah satu fakta bahawa lebih ramai wanita hamil dengan kembar yang tinggal di kawasan di mana keladi adalah komponen utama dalam diet mereka. Ia seolah-olah menunjukkan bahawa komponen kimia yang berlaku secara semula jadi daripada keladi membantu menyokong fungsi ovari. Ia juga Dipanggil sebagai Cassava. Nak beli? Klik sini. Supplement untuk membantu mendapatkan anak kembar.


3) Semakin tua umur, semakin tinggi keberangkalian mendapatkan kembar. Ini kerana sebelum seorang wanita memasuki peri-menopaus, ovari mula melepaskan lebih daripada satu telur setiap bulan. Kemuncak kesuburan Ini juga dipengaruhi oleh peningkatan estrogen. Penyelidikan kesuburan telah membuktikan bahawa kehamilan kembar adalah lebih biasa di kalangan wanita yang berusia lebih 35 tahun. Tetapi ini hanya terpakai untuk kembar tidak seiras.

4) Ada bantuan kesuburan seperti persenyawaan in vitro atau mengambil ubat kesuburan. Ini merangsang ovari untuk menyokong lebih daripada satu folikel ovari setiap bulan ke arah kematangan. Hasilnya adalah bahawa lebih daripada satu telur dilepaskan.


5) Pilih genetik anda sendiri dengan berhati-hati! Walaupun kita semua tahu ini adalah mustahil. Tetapi jika anda datang dari keluarga di mana kembar tidak seiras adalah biasa maka sejarah keluarga anda dan endowmen genetik bermakna anda mempunyai peluang yang lebih besar mempunyai mereka sendiri. Tetapi kembar seiras boleh berlaku di mana-mana keluarga.

7) Telah hamil sebelum ini. Wanita yang sebelum ini telah mempunyai bayi atau dua mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk hamil dengan kembar.


8) Mempunyai keluarga yang besar. Teori ini adalah berdasarkan kepada matematik tulen; kali yang anda mengandung lebih besar kemungkinan untuk hamil lebih daripada seorang bayi.

9) Hamil semasa anda berada dalam penggunaan pil. Sukar kerana ini boleh menjadi keseluruhan, ada insiden yang lebih tinggi daripada wanita hamil dengan kembar apabila mereka kontraseptif oral.

10) Cuba untuk hamil sejurus selepas anda berhenti mengambil pil. Teori ini ialah untuk beberapa kitar pertama kitaran tubuh wanita akan melalui fasa penyesuaian hormon.

11) Lebih berat daripada yang lebih ringan supaya anda mempunyai indeks jisim badan lebih tinggi (BMI). Sesetengah penyelidik mendakwa bahawa seorang wanita yang mempunyai BMI yang lebih besar daripada 30 meningkatkan peluangnya. Tetapi memandangkan julat yang sihat pada tahun-tahun subur adalah 20-25 dan 30 akan meletakkan anda dalam kategori berat badan berlebihan / obesiti maka ini bukan cadangan yang sihat.


12) Wanita yang ‘tinggi’ lebih cenderung untuk hamil kembar .

13) Mengambil makanan tambahan asid folik sebelum anda hamil. Cadangan umum bagi wanita yang merancang untuk hamil adalah untuk mula mengambil makanan tambahan asid folik satu bulan sebelum persenyawaan.

14) Berdoa dan berzikirlah untuk mendapatkan anak kembar :

i) Surah As-Saaffaat Ayat 120: ii) Surah As-Syura ayat 50: